ÜYE GİRİŞİ ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA

MEZİTLİ

Mersin - Mezitli Sahili
 Köyde; Cami, Okul ve beş ev yandı. Fransızların asker çıkarma girişimi yerel kuvvetler (fedailer) tarafından önlendi. Karayolu ile gelen bir bölük ermeni çetesi de perişan halde Mersin'e kaçtı. Mezitli’nin Tarihçesi bazı kaynaklarda aşağıdaki şekilde geçmektedir: Eski Mezid (Mezit)'li uzun yıllar yöre halkının yetiştirdiği ürünü getirip sattığı önemli bir merkez olmuştur. Eski Mezitli' de halen bir bölümü ayakta duran Roma Dönemine ait Tol (Mabet) adeta yerli ve yabancı tüccarlar ile çevrede yaşayanların uğrak yeriydi. İsyana geçmemiş aşiretler ve köylüleşmemiş ancak hayvancılıkla uğraşan yerli halk, elde ettiği hayvansal ürünleri buraya getirip satarlardı. Konya Ovası'ndan kervanlar ile zahra, Ankara üzerinden tuz vb. maddeler günlerce yolculuktan sonra buraya getirilir ve cuma günü gelecek olan alıcılar beklenirdi. Cuma günü oldu mu çevre köylerden akın akın insanlar gelip burada alışveriş yaparlardı. Buradaki alışverişlerin çoğunluğu değiş tokuş şeklinde olurdu.
Tarsuslu Arap eşkiyaları cumhuriyetten sonraya kadar Mersin' e ürününü götürenmasum aşiret kadın ve kızlarını ıssız yerlerde taciz etmeye ve hatta tecavüz ederek parasını pulunu elinden almaya devam etmiştir. Bu yüzden 19. yy'ın sonlarında Mezitli' ye jandarma karakolu kurulmuştur. Mezitli'nin Türk iskan dönemine genel manada bakıldığında Tarsus Farsakları'ndan ayrılan Mezid Oğulları (17.yy.) burayı yurt edinmiş uzun bir süre köylüleşmiş olarak burada yaşamışlardır. 18. yy. da Osmanlı'nın hatalı politikaları yüzünden parçalanarak cemaatler (bölüntü) halinde farklı bölgelere gidip buralarda yurt tutmuşlar. 19. yy. ın başından itibaren ise bu soyun devamı olan Koca(eli) Bekirli cemaati Mezidli (Tol) nin ticari anlamda gelişmesi sonucu daha üst kesimlerden
 Mezitli İlçesi, (Akdeniz Bölgesi"nin Çukurova bölümünün batısında yer alan) Mersin İli’nin 10 km. batısında bulunmaktadır. 34° 41’34 ve 34° 33’23 doğu boylamları ile 36° 56’10 ve 36° 41’34 kuzey enlemleri arasında bulunan Mezitli topraklarının 3/4"ünün çoğu dağ, yayla (plato) ve dalgalı araziden oluşmuştur. Dağ ve deniz arasında kalan kıyı şeridi batıya gittikçe daralmaktadır. Toroslar bu konumu ile kuzey rüzgarlarına karışı bir set oluşturularak tipik Akdeniz ikliminin hüküm sürmesine neden olmaktadır. Yılın yaklaşık 300 günü güneşli geçmektedir. Yıllık sıcaklık ortalaması 18.40"dir. Yaz aylarının ortalama sıcaklığı 25 – 33°c, kış aylarının ortalama sıcaklığı 9 – 15°c, deniz suyu sıcaklık ortalaması 20°c"dir. Yaz aylarında 28°c"ye kadar yükselen deniz suyu sıcaklığı uzun süre bu sıcaklığı koruyarak ilçede turizm sezonunu uzatan en önemli etken olmaktadır. 
Kıyılarda yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı Akdeniz iklimi, iç kesimlerde ve yükseklerde kara iklimi görülür. Yıllık sıcaklık ortalaması 18.4°c‘dir. 50 yıllık gözlemlerde saptanan en yüksek sıcaklık 40°c(21.6.1942), en düşük sıcaklık ise -6.6°c‘dir. (6.2.1950). Yaz aylarının ortalama sıcaklığı 25 – 33°c arasında değişmektedir. Sahil kesimi ile sahilden 15 – 25 km. iç kısımlarda ve yayla eteklerinde 10°c’ye varan düşük sıcaklıklar görülmektedir. Kış aylarında sıcaklık ortalaması 9–15°c arasında değişir. Bazı yıllar sıcaklık 0°c’nin altına düşmektedir. Kar yağışı sahil kesimlerde görülmez. 1.1.1950 günü İlçe merkezinde 2 cm.lik kar örtüsü ölçülmüştür. Ancak kış aylarında Torosların eteklerinde ve yayla kesimlerinde değişen miktarlarda kar yağışı ve örtüsü olmaktadır. Deniz suyu sıcaklık ortalaması 20.2°c‘dir. Yaz aylarında 25–28°c arasında değişir. Bu mevsimde kuvvetli rüzgarların olmaması nedeniyle dalga yüksekliği çok düşük olmakta, böylece uzun yaz ve sonbahar aylarında denizden istifade edilmesini sağlamaktadır. Güney batıdan esen deniz ve kara meltemi, Nisan-Eylül arasındaki altı aylık sürede gündüzleri denizden karaya doğru, geceleri Toroslardan denize doğru esmekte ve sıcak yaz mevsiminde serinletici özellik taşımaktadır. Ortalama rüzgar hızı 2.2. m/sn. dir. Deniz ulaşımını etkileyen nitelikteki kuvvetli rüzgarlar azda olsa kış aylarında görülür. Yıllık yağış ortalaması 618.6 kg/ m2"dir. En çok yağış Aralık ayında, en az yağış ise Ağustostadır. Uzun yıllar ölçümlerine göre yıllık kapalı günler ortalama 45 gündür. Yılın büyük bölümünde hava açık ve az bulutlu geçmektedir. Mezitli yurdumuzun güneşlenme süresi en fazla olan ilçeleri arasındadır. Günlük ortalama güneşlenme süresi 7.4 saat olup yaz aylarında bu süre 8–10 saat arasında değişmektedir. Nem ortalaması %72 olup bütün aylarda birbirine çok yakındır. Ortalama nem aylara göre % 65–75 arasında değişmektedir.
 Hassas yöreler kapsamında değerlendirilmiştir. 2) Aquatik Türler Balıklar Deniz BalıklarıMulus barbatus - BarbunyaSeriola - AvcıLichia amia - AkyaBalistes cabricus - ÇütreSparus aurata - ÇupraSolea vulgaris - Dil-pisiZeus faber - DülgerPagrus pagrus - FangriSerranus ssp. - HaniSphyreana sphyreana - İskarmozScorpaena scrifa - İskorpitDiplodus annularis - İsparozTrachurus mediterraneus - İstavritMaena smaris - İzmaritScophthalamus maeotws - KalkanDiplodus sargus – Karagöz (Sargos)Epinephelisa eneus - Kaya Balığı Tatlı Su BalıklarıSalmo trutta - AlabalıkSalmo gairdrenis - AlabalıkClaris lazera - KarabalıkCyprinus carpio - SanarSilirus glaris - YayınAnguila anguila - YılanTatlı LevreğiAdi Sazan Diğer Deniz ÜrünleriOctopus sp. - AhtapotElodone sp. - AhtapotAurelia aunta - Deniz anasıRizosthoma pulma - Deniz AnasıRapona verosa - Deniz SalyangozuHomarus gammarus - IstakozLoligo vulgaris - KalamarPenaeus sp. - KaridesMytilus sp. MidyeSepia officinalis - Mürekkep BalığıPortumus pelagicus - YengeçCallinectes sapidus - Mavi Yengeç